søndag 28. februar 2016

Julekort fra i fjor


Jeg ser gjennom arkivet mitt og ser at jeg ikke har delt dette blogginnlegget fra oktober! Dette var de første julekortene jeg laget i fjor, og dem er designet for TreL. Dessverre er butikken på vei til å bli lagt ned, så jeg får dessverre ikke laget noe for dem mer.




Konfirmasjonskort til gutt


Disse lekre papirene fra Papirdesign er perfekte til å lage konfirmasjonskort av! Og i kombinasjon med kraftpapir og svart ble jeg virkelig fornøyd! Som pynt har jeg brukt chipboard embosset med svart, charm, sugerør, dotter og bølgepapp. Hva synes du? :)


Produktliste:
Mønsterpapir: Papirdesign
Stempel: Papirdesign
Dies: Kort og godt
Dotter: Melissa Frances
Chipboard: Wycinanka
Filmstrips: Tim Holtz
Binders: Panduro
Sugerør, bølgepapp, charm

Konfirmasjonskort til gutt


Årets konfirmasjonskort er i full produksjon, og dette er to av dem. Noen ganger er det enkle ofte det beste, og her har jeg valgt utklippsmotiv fra Kenny K. Jeg har aldri benyttet meg av dette før, men se så lekkert det ble! Det beste av alt er jo at man slipper å fargelegge om man har dårlig tid og må slenge sammen et kort i full fart :)


Produktliste:
Mønsterpapir: Papirdesign
Motiv: Kenny K
Dotter: Papirdesign
Chipboard: Wycinanka
Embossing: Stampendous

lørdag 27. februar 2016

Bryllupskort i turkis


I år tror jeg at jeg skal lage en rekke enkle bryllupskort, for se så lekkert det blir! Dette kortet har jeg laget med hovedmotiv av en hjerte-dies fra Spellbinders og et enkelt tekststempel fra Kort og godt. Hva synes du? :)

Konfirmasjonskort i turkis


Jeg elsker å scrappe med sterke farger, og denne turkisfargen fra Papirdesign er bare så lekker! Her har jeg laget et enkelt konfirmasjonskort. Hva synes du? :)

Produktliste:
Mønterpapir: Papirdesign
Stempel: Papirdesign
Dies: Spellbinders og Magnolia
Halvperler: Panduro
Blondeserviett og osteklut

Alma's sewing room


I dag skal jeg vise dere et morsdagskort laget med de herlige arkene fra Pion Designs serie Alma's sewing room. Som jeg nevnte til dere i mitt første blogginnlegg elsker jeg blått, og denne blåfargen er bare helt herlig!


Motivet har jeg hentet fra et klippeark fra Pion Design, og papirspolene har jeg klippet ut med saks fra et utklippsark i samme serie som mønsterpapirene. Som en morsom detalj har jeg snurret rundt litt blondebånd som passer perfekt!


Rundt alle kantene på kortet har jeg hatt på litt glitterlim i sølv. Det er en enkel, men veldig effektfull detalj. Det krever litt øvelse for å få dette fint, men med en stødig hånd som ikke stresser pleier det å gå bra :)



Tilfeldigvis hadde jeg liggende denne symaskin-charmen som passer perfekt til dette kortet! Gjennom øyet har jeg tredd et lite silkebånd som jeg knyttet i en sløyfe og klippet til i endene. Hva synes du? Hilsen Ida Kristin :)

Produktliste: 
Pion Design - Alma's sewing room - Cut out

Rød rose


De siste dagene har dere fått se en del kort fra Pion Designs nye serie To my Valentine, men selv om disse papirene er røde og er laget spesielt med tanke på Valentines, synes jeg de like gjerne kan brukes til morsdag, som bursdagskort, konfirmasjonskort og julekort, er du ikke enig?


Dette kortet måler 15x17 centimeter og har fått denne herlige engelen fra baksiden av mønsterarket som motiv. Som ramme har jeg brukt en die fra Spellbinders, og kantene har fått seg en runde med distress ink i fargen walnut stain og kantskrape. Dersom du ikke har en kantskrape kan du bruke den spisse siden på en saks. Det har jeg brukt i de tilfellene jeg har rotet bort kantskapen min :)


Et chipboardhjerte jeg hadde liggende har fått seg en runde med embossingpulver, og på toppen har jeg festet en liten halvperle fra Kort og godt. Hjertet har jeg limt oppå en enkel blondesløyfe.


I likhet med alle andre kort jeg lager er også dette kortet lagt i lag på lag med mønsterpapirer, blondeservietterog osteklut. I hjørnene har jeg festet små halvperler i hvitt og metallhjørner i sølv. Begge deler er fra Kort og godt og finnes i nettbutikken hos Hjertero.


En liten morsom detalj på kortet er denne lille flasken som jeg har fylt med glitter. Glitteret jeg har brukt er fra Ranger/Tim Holz, men du kan bruke hva du vil, for eksempel sand eller paljetter. Den ene røde rosen har også fått seg en runde med lim og glitter for å se frostet ut. Kjempefint til å bruke på for eksempel julekort!



Hva synes du?
Hilsen Ida Kristin :)

Produktliste:

Morsdagskort med Pion Design


Mandag, ny uke, og nye muligheter.  Kanskje har du brukt helgen på å lage noen kort til morsdagen om noen få dager? Hvis ikke håper jeg å kunne inspirere deg til å lage et enkelt, men nydelig kort med disse herlige arkene fra Pion Design :)


Som motiv har jeg valgt å bruke et av bildene i et klippeark fra Pion Design, og under bildet har jeg lagt til en tekst fra et annet klippeark, også dette fra Pion Design. Jeg elsker å bruke klippeark, de går aldri av mote!


Kortet er laget i lag på lag med mønsterpapirer og blonder. Rundt alle kantene har jeg påført litt gullglitter fra Ranger. Dette er en av de første gangene jeg gjør dette, og det krever litt øving for å få det jevnt, men Gud så fint det ble da det tørket! Hvis du vil få limet til å tørke fortere, kan du bruke en varmepistol, den samme som man bruker til embossing. Fungerer kjempebra! Hjertero har en mengde utvalg i glitterlim, du finner alle her.


På de røde blomstene og langs noen av kantene har jeg hatt på litt hvit gesso for å myke opp uttrykket litt. Her har jeg brukt fingrene, men du kan også bruke en pensel eller q-tips. Hva synes du? Hilsen Ida Kristin :)

Produktliste:

søndag 7. februar 2016

Si det med hjerter


God søndag! Det er bare en liten uke til alle hjerters dag, men det er fortsatt god tid til å lage en liten hilsen til en man er glad i!


På dette kortet har jeg lagt lag på lag med kartong, mønsterpapirer fra Pion Design, bølgepapp, paneler i ulike størrelser, hjerter og bannere. På denne måten får man også utnyttet eventuelle restepapirer. Det er jo synd å måtte kaste så fint papir, er du ikke enig? :)


I det ene hjørnet har jeg stanset ut et stort hjerte som er festet under hovedmotivet. Jeg har også stanset ut to tagger ved hjelp av en die fra Magnolia. Legg merke til at jeg har byttet farge rundt hullet. Hvis du vil kan du feste hyssing, silkebånd eller blonder i disse for å gjøre litt mer ut av det :)


Som en liten detalj har jeg embosset et chipboard-hjerte som jeg hadde liggende. Alle kantene er svertet med distress ink i fargen walnut stain, ogjeg har brukt kantskrape for å få et litt mer gammeldags preg på kortet. Hva synes du? Hilsen fra Ida Kristin :)


lørdag 6. februar 2016

To my Valentine


Hei hei!

Da er vi inne i februar allerede, og dette er min første ordentlige bloggpost for Hjertero. I dag skal jeg vise dere et valentinskort laget med de herlige arkene To my Valentine fra Pion Design, og jeg håper å kunne inspirere deg til å lage noen kort til en god venninne, søster eller kanskje kjæreste?

Alle hjerters dag, som det heter på godt norsk, feires 14. februar og faller i år på morsdagen, så dette er jo en gyllen anledning til å gi mor en ekstra hyggelig hilsen :)


Som motiv på kortet mitt har jeg stanset ut en av englene fra klippearket og rammet det inn. Alle kantene er svertet med distress ink i fargen walnut stain, og jeg har brukt kantskrape for å få et litt mer slitt uttrykk.


Jeg har lagt kartong og mønsterpapir i lag på lag, og et par plasser har jeg sneket inn et par tagger stanset ut av en die fra Magnolia. Også disse er svertet i kantene, og i toppen har jeg knytt noen søte blonder.


Enkelte steder har jeg brukt embossingpulver, og på de røde blomstene har jeg hatt på litt hvit gesso for å myke opp fargen litt. Jeg har også embosset et chipboard-hjerte som jeg hadde liggende og sneket det inn sammen med blomstene. Som alternativ kan du klippe ut et papirhjerte for hånd, dersom du ikke har hjertepunch eller -die, før du embosser det :)


Jeg elsker å bruke blonder og perler på kortene mine, og dette er intet unntak. Osteklut er også et must, og her har jeg brukt både blonder, kakeserviett og osteklut i lag på lag under hovedmotivet. Jeg har også brukt et lite silkebånd i charmen og knytt det i en sløyfe før jeg festet det med lim.


Innsiden av kortet har jeg pyntet med en ramme av kartong i fargen vanilla og mønsterpapir med nok plass til å skrive en personlig hilsen.

Med dette kortet ønsker jeg også å være med i Pion Design sin februar-konkurranse. Hva synes du? :)

Produktliste:


Designer for Hjertero


Hei. Dette er meg, Ida Kristin, og jeg er så heldig å få være designer for Hjertero!

Jeg begynte med scrapping for over ti år siden, men da i helt andre former enn vi kjenner hobbyen som i dag. Da limte jeg bildene mine inn i album med hvite ark, og etter hvert begynte jeg også å lage hele albumsider med pent mønterpapir, klistremerker og pynt i ulike farger og former.

Men det var først for tre år siden at hobbyen skjøt fart, og jeg gikk til innkjøp av store mengder stempler, dies og papirblomster. I dag setter jeg meg heller ned med hobbysakene mine en fredag kveld, i stedet for å se på TV.

Jeg har vært litt fram og tilbake på om jeg liker å lage kort eller LOer best, men jeg har funnet ut at jeg liker å gjøre litt av begge deler. Her er noen av LOene jeg har laget det siste året.



Som regel lager jeg LOer som jeg henger opp på veggen hjemme. For hva er vel vitsen med å bruke masse tid på å lage nydelige små kunstverk som man bare legger i en eske og aldri ser noe mer til? Og når jeg ønsker, bytter jeg de ut etter årstid, farger på interiøret eller humøret :)


Men det er nok kort det går aller mest i, og jeg har noen hundre kort liggende i esker og venter på en ny eier :)



Ofte lager jeg kort med sterke og klare farger, men jeg er også glad i duse toner, og da gjerne i blått og rosa. Jeg elsker blått, og det skal mye til for at jeg ikke kjøper mønsterpapirer i en vakker blåfarge. Blått gjør meg så glad!


Som motiv på kortene mine bruker jeg ofte motivstempel som jeg har fargelagt selv, enten med promarkers eller distress ink. Som mange andre nybegynnere trenger jeg litt mer øving, men det kommer seg. 

Jeg er også glad i å bruke klippeark med bilder i vintagestil, både til baby, bursdager, konfirmasjon og bryllup. Jeg har en mengde klippeark liggende, og ofte blir de stanset ut til den formen jeg ønsker, slik som her.


Disse papirene er fra Maja Designs kolleksjon "Vintage baby" og finnes i Hjerteros nettbutikk her. Som mange av de som følger meg vet, er Maja Design min absolutte favorittdesigner innenfor mønsterpapirer :)


Nesten alle kortene jeg lager blir laget med mønsterpapirer i lag på lag og rufsete og svertede kanter. Papirblomster, blonder, halvperler, osteklut og kakeservietter er forbruksvarer og noe jeg aldri får nok av!

Embossing er også noe jeg bruker på mange av kortene mine, enten som pynt, eller som hovedmotiv, slik som her:


Mannekort er noe av det jeg synes er aller vanskeligst å lage, men med noen år på baken begynner jeg å bli stadig mer fornøyd med det jeg lager.


Løsningen er å ha ulike chipboards, metallpynt og tøffe stempler tilgjengelig. Tags, piler, bannere og stjerner er også noe jeg bruker mye.

Også disse papirene er fra Maja Designs kolleksjon "Vintage baby" og finnes i nettbutikken.


Noe annet jeg har begynt med det siste året, er å printe ut bilder som jeg setter på kortene mine. Da blir de mer personlige, og jeg velger farger og tema ut fra hvem mottakeren er.


Dette kortet fikk Bestefar i 82-årsgave i høst. Da han gikk bort like før jul, tok jeg det med meg hjem, og nå skal det settes i en ramme og pynte opp på peishyllen :)


Selv om dere mest sannsynlig vil få se flest kort fra meg, kan det også hende det dukker opp en gaveeske eller to i løpet av året. Disse er jo kjempemorsomme å lage, og veldig artig å gi bort!


Som designer for Hjertero håper jeg å kunne inspirere deg til å lage mange prosjekter i året som kommer. Jeg vil inspirere deg til å kombinere farger og bruke pynt som du ellers ikke ville prøvd ut.

For husk, innenfor scrapping er det ingenting som er feil! Så lenge du koser deg med hobbyen din og du blir fornøyd med resultatet er det bare å kjøre på! :D


Om du vil se flere av mine prosjekter finner du meg her:
Facebook: Ida Kristins kortmakeri
Instagram: idakristinskortmakeri

Lykke til, vi høres snart igjen :)